Z internetovej kaviarne ukradol notebook. Zmizla soška ženy. Pozor na veci na kúpaliskách. Vypátraný zlodej šperkov

01.07.2008 Celý región

Z internetovej kaviarne ukradol notebook: Z prečinu krádeže obvinili včera humenskí policajti 17 ročného chlapca z Dlhého nad Cirochou, okr. Snina.
Obvinený chlapec v noci z 22.5.2008 na 23.5.2008 tehlou rozbil sklenenú výplň na dverách jednej z internetových kaviarni v Humennom. Cez takto vzniknutý otvor vošiel dnu a z výstavnej vitríny ukradol notebook. Poškodenému majiteľovi vznikla škoda 13 308, - Sk.

Zmizla soška ženy:
Noc z nedele na pondelok využil doposiaľ neznámy páchateľ na ukradnutie sošky z jedného z dvorov v Ľuboticiach pri Prešove.
Bielu betónovú sošku ženy vysokú 120 cm mal 42 ročný muž na oplotenom pozemku pri svojom dome. Jej krádežou mu vznikla škoda 10 000, - Sk. Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin porušovania domovej slobody.

Pozor na veci na kúpaliskách:
Každý rok polícia rieši prípady krádeží na kúpaliskách. Prvú tohto ročnú v Prešovskom kraji bol oznámiť včera 14 ročný Prešovčan.
Počas prvého prázdninového dňa bol chlapec včera spolu s ďalšími kamarátmi na kúpalisku na Sídlisku III. v Prešove. V jednej chvíli sa všetci vzdialili od svojich vecí a nechali ich bez dozoru. To využil doposiaľ neznámy páchateľ a z batohov im ukradol tri mobilné telefóny. Predbežná škoda je vyčíslená na 15 000. - Sk. Polícia začala trestné stíhanie vo veci pre prečin krádeže.

Základné rady ako predijsť okradnutiu na kúpalisku:
- nenechávajte veci bez toho, aby ich niekto strážil
- ak sa potrebujete vzdialiť cenné veci, ako napr. peniaze, mobilné telefóny, doklady a iné, si zoberte so sebou
- to, že veci prikryjete osuškou ich nijako neochráni pred ukradnutím
- taktiež sa nespoliehajte na to, že Vám veci postráži cudzí prísediaci
- ak sú na kúpaliskách uzamykateľné odkladacie priestory, využite ich

Z garáži ukradli činky a pílu:
Popradskí policajti vzniesli včera obvinenie z prečinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody dvojici mladých Popradčanov (15r. a 16r. ).
Obvinení chlapci v sobotu 28.6.2008 okolo 12:00 h preliezli oplotenie jedného z rodinných domov v Poprade, časť Matejovce. V zadnej časti dvora vošli do uzamknutej garáže, odkiaľ ukradli dve železné činky v hodnote cca 200, - Sk. Následne prešli k ďalšiemu domu, kde z odomknutej garáže ukradli elektrickú pílu v hodnote cca 2 000, - Sk. Obaja sú stíhaní na slobode.

Vypátraný zlodej šperkov:
Policajti zo Svidníka vypátrali a z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinili 16 ročného chlapca zo Svidníka.
Obvinený chlapec v nedeľu popoludní vošiel cez pootvorené vstupné dvere do jedného z rodinných domov vo Svidníku. Zo šperkovnice následne ukradol rôzne šperky zo žltého kovu v hodnote 25 000. - Sk.
 

Vyberte región